aquarobics

Instructeur: Paulien van Pelt

 

Lestijden:

Maandag

18.45 – 19.30 uur

19.30 – 20.15 uur

20.15 – 21.00 uur

 

 

 

 

 

 Aquarobics biedt de ideale en veilige trainingsvorm voor iedereen!!

 

Inspanning in warm water van 27 tot 30 graden Celsius vergroot de bloedtoevoer naar de spieren en versnelt de stofwisseling, waardoor het lichaam de zuurstof effectiever gebruikt. Hierdoor verlaagt de bloeddruk. Door vermindering van de belasting van de spieren, botten, pezen en gewrichtsbanden, kunnen mensen die op het droge niet kunnen sporten dat in het water wel.

Zelfs als er door lichamelijke aandoeningen zoals artritis, rugpijn, hartaandoeningen en hoge bloeddruk minder getraind worden, geniet u van de voordelen van het trainen in water. Door de opwaartse druk van het water lijkt het of u 90% lichter bent dan op het droge. De schokbelasting als gevolg van lichaamsgewicht, is derhalve in het water minimaal.

 

Met behulp van drijfmiddelen kan schokbelasting nagenoeg helemaal worden uitgebannen, waardoor spierpijn zelden wordt waargenomen. De kans op blessure is uiterst klein. 

Aquasport is ook goed voor de slanke lijn, omdat in het water tweemaal zoveel energie geleverd moet worden als op het droge.

 

Kom eens langs en doe twee gratis proeflessen mee!