Turnen

 

 

Voor getalenteerde turnsters heeft OKK een speciale selectiegroep. De turnsters van OKK hebben de mogelijkheid om drie keer in de week te trainen. De dames kunnen uitkomen in de 2e tot en met 5e divisie. Dit houdt in dat de turnsters meedoen aan zowel regionale- als nationale wedstrijden. 

 

Om tot deze groep toe te kunnen treden zijn er speciale selectietesten (open trainingen). Daarnaast bestaat de mogelijkheid om vanuit de recreatieve groepen door te stromen op advies van de leiding. De turnster komt voor een bepaalde periode trainen bij de selectiegroep. Dit is een proeftijd waarin gekeken wordt of de turnster het niveau aan kan en juiste vorderingen laat zien om in de toekomst deel te kunnen nemen aan wedstrijden. Bij aanname in de selectiegroep wordt vervolgens gekeken in welke divisie de turnster gaat turnen. Er wordt hierbij rekening gehouden met onder andere het welbevinden van de turnster.

 

De sporthal van OKK beschikt over verschillende faciliteiten op turngebied, denkend aan een dichte valkuil en gordels. Met diverse hulpmiddelen kunnen de turnsters op veilige manier nieuwe elementen aanleren.


Naast de meisjes wedstrijdgroep heeft OKK sinds kort ook een jongens wedstrijd groep.

Deze groep wordt getraind door Guido Budianto.

Op zaterdagochtend van 11.30 tot 13.30 uur wordt er getraind voor de jongens wedstrijdgroep. De sporthal van OKK beschikt over voldoende jongens turntoestellen. Het aanbod wordt aangepast aan leeftijd en de vaardigheden van de jongens. 

 

 

 

 

 

 

Hoofdtrainer Jongens: Guido Budianto