Nieuws vanuit het bestuur

 

 

Beste verenigingsleden, oudleden en sportliefhebbers,

 

Mijn laatste nieuwsbrief dateert van maart 2017. Een behoorlijk tijdje terug.

 

Ik was gedurende lange tijd waarnemend voorzitter.

Medio maart/april van dit jaar, vernam ik dat het niet zo goed ging met OKK als vereniging, maar dat ook het bestuur van de stichting sporthal Marsdiep ging stoppen en geen vervanging had.

Rond die tijd had ik een gesprek met Marian Cnossen, die voor OKK al jaren de financiële administratie op uitstekende wijze doet en eigenlijk zag zij het niet zitten om alle bestuurlijke zaken op haar bordje te krijgen.

Ik heb toen gevraagd of ik haar kon helpen en dat vond zij een goed idee. Vervolgens een gesprek gehad met het bestuur van de sporthal en met Irma Maidman het enige bestuurslid van OKK dat nog op haar post was en ook zo goed en zo kwaad de tent draaiende hield. Ik zou John Siecker van de ledenadministratie te kort doen door zijn naam niet te noemen. OKK is John veel dank verschuldigd voor het vele werk wat als vrijwilliger doet en ook Ellen Frijters die de website op orde houdt moeten we niet vergeten. Het zijn mensen van onschatbare waarde voor een vereniging.

 

Tijdens het gesprek voornoemd, is afgesproken dat we beide besturen in elkaar zouden schuiven, met een gescheiden financiële administratie.

 

Hoe dan verder? Het voorzitterschap van Marsdiep is geen probleem, maar voor OKK is dat anders. Daar zal de algemene ledenvergadering akkoord moeten gaan met mijn voorzitterschap. Op de eerstvolgende ledenvergadering zal dat dan ook als een van de eerste punten aan de orde komen.

 

Verder hebben beide besturen aangegeven deze job voor twee jaar te willen vervullen en dan moet OKK weer sterk genoeg zijn om de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien.

 

Dan het belangrijkste…….

Deze ambitie kan zeker niet zonder leden en vrijwilligers.

Van de ongeveer 200 leden in 2017, zijn er nu nog zo’n 100 over. Uiteraard zitten bij de vertrekkers ook de leden van de Aqua die gestopt is, omdat de huur van het zwembad vier maal zo hoog werd, waardoor het niet meer op te brengen was door de leden, maar ook Covid 19 heeft de vereniging geen goed gedaan.

 

Tot zover dit stukje historie.

Dan nu voorwaarts.

 

Midden afgelopen week een gesprek gehad met Joby van der Toorn die heeft gereageerd op onze oproep voor vrijwilligers. Joby heeft veel ervaring in de turnsport en naar het nu lijkt zal hij na bijscholing het jongensturnen op zich gaan nemen.

 

Tevens heeft hij aangegeven secretaris te willen worden van OKK.

Uiteraard zeer welkom voor het bestuur en we hopen dat de situatie van het bestuur aanmerkelijk verbetert.

 

Wat willen wij dan nu met de sporthal en de vereniging?

 

Eerst maar eens de sporthal. 10 jaar en iets langer geleden toen de sporthal werd gebouwd, moest er verhuisd worden en zonder in allerlei details te verzanden is met de overstap afgesproken dat na 10 jaar de sporthal van de stichting weer naar OKK zou gaan. Op dit moment lijkt dat erg lastig omdat er dan overdrachtsbelasting moet worden betaald voor de aankoop van de sporthal. We zullen dus nog geduld moeten hebben voor we dit kunnen realiseren.

 

Dan OKK als vereniging.

 

Er zijn op dit moment nog een aantal sporten o.l.v. Jan Plomp. Daar kunnen zeker mensen bij.

 

Verder het keurturnen en het recreatieturnen en ook daar is nog plaats om mee te doen. Kirsten ten Haaf en Carla Lamsfus verzorgen deze lessen.

 

Kirsten heeft onlangs een jong talentgroep opgestart en ook daar zijn kinderen van harte toe uitgenodigd.

 

Verder heeft OKK op dit moment nog een kleine afdeling badminton en hoe leuk zou het zijn als zich daar ook leden bijkomen.

 

Het volleybal is helemaal stil komen te liggen en het bestuur van OKK zou het heel fijn vinden als ook dit weer aan onze activiteiten kan worden toegevoegd.

 

Vanzelfsprekend hoeft alles niet direct op hoog niveau, maar wat mooi zou het zijn als je met familie en een groep vrienden zou kunnen volleyballen of badmintonnen.       

 

Niet alleen leuk, maar ook nog goed voor je gezondheid.

Op de website van OKK Den Helder staan alle gegevens en contactpersonen, waar je jezelf of als groep of individueel kan melden.

 

Op 26 september 2021, zal er bij OKK een opendag worden georganiseerd.

Ook zeer aanbevelenswaardig voor jong en oud. 


Helaas gaat deze dag door de nieuwe corona toegangsregels niet door. 

 

Kom kijken zou ik zeggen maar neem vooral ook je sportspullen mee omdat deze middag interactief is.   

 

Uiteraard zijn ook de besturen van de sporthal Marsdiep en OKK aanwezig, waar u voor al uw vragen en opmerkingen terecht kunt.

 

Wij hopen u te kunnen ontmoeten op 26 september 2021, mede namens de bestuursleden van de vereniging en de stichting en niet te vergeten onze kaderleden en vrijwilligers die ons tot op heden zeer trouw zijn gebleven. Uiteraard als de corona maatregelen het toelaten.

 

Heb je ondertussen vragen of opmerkingen, bel gerust

 

Piet van Pelt

 Voorzitter Sportvereniging O.K.K. Den Helder en sporthal Marsdiep

 

E-mail : pietvanpelt@ziggo.nl

Telnr : 0611322489Incasso bondscontributie
Beste leden, 
Om misverstanden te voorkomen omtrent de incasso’s die in de maand april worden gedaan door O.K.K. willen wij U graag op het volgende attenderen:
De Bondscontributie die aan de KNGU moet worden betaald voor het jaar 2021 wordt begin april bij u geïncasseerd.
Het bedrag voor het jaar 2021 is € 28,60 voor senioren en voor junioren tot
16 jaar € 23,50 (voor leden die een deel van het jaar lid zijn is dit bedrag evenredig aangepast).
Op uw bankafschrift zal als omschrijving staan:
“Bondscontributie 2021”.
Tevens verzoeken wij de leden die maandelijks zelf de contributie over maken ook de bondscontributie op tijd te betalen aan OKK.
Met vriendelijke groet,
Ledenadministratie SV OKK

Sponsorkliks


Vanaf nu werkt OKK met Sponsorkliks.

Met SponsorKliks kan je nu zelf een financiële bijdrage leveren aan OKK Den Helder, zonder dat het jou een cent extra kost!

Iedereen bestelt wel eens iets online. Door je online aankopen te doen via Sponsorkliks kun je OKK sponsoren. Het enige wat je hoeft te doen is naar de website www.sponsorkliks.com te gaan, OKK Den Helder in te typen in de zoekbalk en via daar je bestelling te doen.

Het kost jou niets extra’s en het helpt onze vereniging een hoop!


Via de categorieën boven in het menu van Sponsorkliks kan je bij diverse webwinkels als Bol.com, Coolblue, Booking.com en Expedia bestellen. Een percentage van het aankoopbedrag gaat dan ook naar jouw sponsordoel. En nogmaals, het kost je niets extra!

Wil je jouw vereniging ook GRATIS sponsoren? Zorg er dan voor dat je voortaan jouw online aankopen doet via de SponsorKlikspagina van jouw club. Voor jou een kleine moeite, voor jouw vereniging directe inkomsten. Stel je eens voor wanneer alle leden, supporters en overige betrokkenen dit zouden doen? Vertel dit daarom door aan andere mensen die jouw club een warm hart toedragen.

Hoe werkt het?
Heel simpel. Webwinkels betalen een commissie voor elke bestelling die via SponsorKliks.com gedaan wordt. 75% van deze commissie storten wij op de bankrekening van jouw vereniging of stichting. Of je nu rechtstreeks naar bijvoorbeeld Bol.com gaat of je gaat via SponsorKliks.com naar de site van Bol.com, je betaalt hetzelfde. Alleen in het laatste geval keert Bol.com ons een commissie uit en profiteert jouw vereniging hier direct van!

Let op: geen commissie op boeken
In Nederland geldt per wet een vaste boekenprijs, hierdoor mag GEEN commissie op boeken worden gegeven.