Goede prestaties

Tijdens de finale Noord in de categorieën D1 en D2 werd door deelnemende O.K.K. turnsters goed gepresteerd. Via de voorwedstrijden hadden zich een drietal turnsters geplaatst

In de wedstrijd instap D1 had Angelique Kuipers zich rechtstreeks voor deze finale geplaatst. Ze startte de wedstrijd met een hele goede Balkoefening en behaalde daar haar beste klassering van deze wedstrijd. Jammer dat de vrije oefening niet geheel volgens plan ging en dit kostte haar toch de nodige extra aftrek. Op Sprong herstelde ze zich prima en moest bij het laatste toestel de Brug vroegtijdig naar de grond wat veel punten afrek geeft. Maar toch kan ze terug kijken op een goede wedstrijd.

Bij de Pupillen D2 werd O.K.K. vertegenwoordigd door Ziva Hofman en niet zonder succes. Ziva heeft een hele goede wedstrijd geturnd met als beste toestel Brug waar ze derde werd en Sprong waar ze vierde werd. Jammer dat de Balk niet het gewenste resultaat opleverde maar met alleen nog vrije oefening was er nog alle hoop. Met een goede vrije oefening als sluitstuk van deze wedstrijd. Door de goede wedstrijd werd Ziva 8e in het eindklassement waardoor ze zich plaatste voor de regionale finale op 18 april te Amsterdam.

In de laatste wedstrijd van deze dag was het de beurt aan Miray v Boven, als reserve was Miray aan deze wedstrijd toegelaten en dat was al meer dan we gehoopt hadden.

 

Gestart werd op Sprong en daar lagen de cijfers allemaal zo dicht opeen dat dit nog geen verschil maakte. Ook Brug ging beter dan we hadden gedacht en de score was goed. Op haar sterkste toestel de Balk liep het ditmaal niet zoals verwacht, wat normaal stabiel is was deze keer erg onstabiel maar de score was behoorlijk. Op vrije oefening werd zelfs de derde plaats behaald en dat was toch een grote verrassing. Door dit resultaat werd ze 7e in het eindklassement en mag ze ook deelnemen aan de regio finale op 18 april 


Apenkooi toernooi

De tweede editie van dit geweldige evenement vond plaats op de laatste dag van februari. Er hadden zich 14 teams aangemeld, met de meest prachtige namen zoals The Monkeys  of De Luipaarden en Here Comes Trouble.

Na instructie aan de begeleiders kon om 13.15 u het startsein worden gegeven. Heel leuk om te zien hoe men via de touwen en obstakels zijn weg wist te vinden om maar niet getikt te worden. Steeds werd er een groep tikkers aangewezen en die kregen vijf minuten om zoveel mogelijk apen te tikken.

 

 Rond 15.00 uur konden we de prijzen bekend maken en de medailles uitreiken. Ook kreeg iedere deelnemer nog een diploma als herinnering. De reacties van het publiek waren meer dan positief o.a. wat een goed georganiseerd toernooi en dit is een leuk evenement waar een ieder aan kan deelnemen.

De winnaars waren bij groep 1  De Snelle Jelles  en bij groep 2 ging de winst naar T.G.J.

 

 

Hopelijk mogen we de volgende keer nog meer teams verwelkomen en dat het een terugkerend evenement mag worden, nog een woord van dank aan alle vrijwilligers die geholpen hebben met opzetten en weer afbouwen, DANK


Zeer geslaagd weekend

In het weekend van 1 en 2 februari 2020 stond de tweede voorwedstrijd in de 6e tot en met 4e divisie gepland bij O.K.K.

Op vrijdagavond werd met behulp van vele vrijwilligers gestart met het leggen van de wedstrijdvloer, tribunes en toestellen plaatsen en alles wat er bij een wedstrijd komt kijken.

Zaterdag om 9.00 werd het startsein gegeven voor een weekend turnen met op de zaterdag 4 wedstrijden en dan op zondag nog eens drie.

In de tweede wedstrijd van deze dag was het Mirab Zulfiqar die als eerst van O.K.K. haar wedstrijd had. Haar sterkste toestellen waren dit keer Brug (3e) en vrijoefening (4e) en daarmee legde ze een basis voor een prima eindklassering (7e)

In de derde wedstrijd was het de beurt aan Lizzy Demoitie om te laten zien wat ze kon

Lizzy heeft voor haar doen een goede wedstrijd geturnd met als beste toestel vrije oefening (13e) en in het eindklassement behaalde ze een 18e plaats

De laatste turnster voor O.K.K op deze zaterdag was Ziva Hofman en ook zij heeft een hele goede wedstrijd geturnd met als beste resultaat Brug (1e) en sprong (4e) door deze goede resultaten behaalde zij een keurige 8e plaats in de eindrangschikking.

Zondag werd om 9.00 uur de draad weer opgepakt met de instap D1 en hier waren het  Angelique Kui[per en Cheysha Farrel die in actie kwamen Beide dames waren zeer zenuwachtig en dit gaat meestal dan ergens fout. Angelique heeft een hele mooie Balk (3e) oefening laten zien. En ook op de vrije oefening (3e) werd een goede scoren behaald, in het eindklassement werd ze dan ook keurig (6e)  Ook Chleysha heeft goed geturnd en haar beste toestel was Sprong(5e)  ook op vrije oefening (8e) werd een goede scoren behaald en daarmee een (10e) plaats in het eindklassement.

De middag wedstrijd was voor de instapklasse D2 en hier in waren het Evelien Bais en Djanesse v,d Zande die pas hun tweede wedstrijd turnde en dat blijft altijd spannend en zenuwachtig. Beide dames hebben zeer goed hun best gedaan en dit resulteerde in een (4e) plaats op sprong voor Djanessa. Evelien haar beste toestel was dit keer Balk beide behaalde in het eindklassement Evelien (24e) en Djanessa (25e) plaats. Maar met hard trainen zal het vanzelf beter gaan.

In de laatste wedstrijd kwamen nog Stacy Hoogendoorn en Miray v Boven in actie, ook hier werd goed geturnd. Vooral Stacy was heel regelmatig en turnde een goede wedstrijd met als grootste winst de Brug oefening en haar vloer oefening die allebei veel beter waren dan de eerste wedstrijd. Miray heeft ook goed gepresteerd en beter geturnd dan de vorige keer vooral op Balk (1e) was ze de enige turnster die meer dan 13 punten wist te behalen Door dit resultaat werd ze dan ook 9e in het eindklassement.

Terug kijkend kunnen we vast stellen dat alle turnsters beter hebben gepresteerd dan in November. Nu nog fanatieker gaan trainen en dan op naar Maart waar we naar Heerhugowaard gaan.

Nadat de laatste prijzen waren uitgereikt werd begonnen met het opruimen en ook waren we weer heel gelukkig met voldoende mensen om de vrije oefening vloer op te ruimen en in de container te plaatsen, ook het opruimen in de zaal liep voorspoedig en zo konden we om 18.30 vast stellen dat de klus geklaard was. We willen een ieder bedanken voor hun inzet, o.a. de juryleden, mensen die de kassa hebben gedaan, alle jurymeisjes de mannen van het R.O.C. en onze eigen scorebord bedieners. De opbouw en afbouw allen die daar aan mee geholpen hebben en als we mensen vergeten dan ook die zeer bedankt.

 

Door uw inzet heeft O.K.K veel waardering gekregen, nogmaals dank


Brons voor O.K.K. turnster

 

Tijdens de 2e landelijke voorwedstrijd op zaterdag 25 januari te Amsterdam behaalde Dena Putters een hele mooie derde plaats bij de pupillen 1. Haar beste toestellen waren dit keer Sprong en Brug terwijl ze bij Balk en Vloer een normale score behaalde. Door zeer regelmatig te turnen werd deze eindscore bereikt en tevens bereikte ze hiermee dat ze zich plaatste voor de landelijke halve finale medio Mei.

 

Op zondag gingen we verder met de overige turnsters te starten met de pupillen 2 waarin Gwenna Freeth een hele goede wedstrijd turnde. Vooral was er progressie te zien bij Brug waar ze haar oefening achter elkaar wist door te turnen. Wel werd de Balk een struikelblok en maakte ze een klein foutje wat toch de nodige aftrek tot gevolg had. Maar de klassering was duidelijk beter dan bij de eerste wedstrijd.

Daarna was het de beurt aan Nikki Buis en ook zij heeft veel beter geturnd dan de vorige wedstrijd, al blijft de Brug een groot struikelblok en dit levert zoveel aftrek op dat dit niet meer is goed te maken, ondanks keihard trainen. Ook de andere toestellen waren we zeer tevreden vooral op Vloer werd beter geturnd en zo kon ook Nikki toch terug kijken op een geslaagd optreden

 

In de laatste wedstrijd van deze dag waren het de senioren Nathaniëlla Adriana - Isha de Wijn en Fabiënne Bouma. Gestart met het onderdeel vloer en daarbij moeten vast stellen dat dit zeer wisselvallig verliep, maar ook dat de cijfers hier en daar niet terecht waren.

Bij Sprong ging het weer goed en Zowel Isha almede Fabienne behaalde hier goede cijfers terwijl Nathaniëlla een 4e plaats op dit toestel behaalde met een hele mooie overslag hele draai. Bij deze categorie is de Brug een groot struikelblok, de eisen die hier gesteld worden,wordt door niemand gehaald en zo ook bij de turnsters van O.K.K. en blijven alle cijfers ruim onder de tien punten. Maar toch zat er bij O.K.K. wel een lichte verbetering in.

Als laatste toestel stond Balk op het programma en dit is van sommige zeker niet het favoriete toestel. ook hier weer wat wisselende resultaten. Een compliment is wel op zijn plaats men bleef positief ondanks de wisselende resultaten.

 

 


Succesvolle recreatie wedstrijd

Zaterdag 18 januari was het zover dat ook de recreatie turnsters en turners aan het publiek, waaronder vele ouders en opa's en oma's , hun geleerde oefeningen konden laten zien.

Op vrijdagavond werden al de nodige voorbereidingen getroffen door de zaal in te richten als een echte turnarena. met behulp van enkele ouders werden de tafels en stoelen, tribunes en alles wat nodig is geplaatst.

Zaterdag om 9.00 uur werd, voor volle tribunes, het startsein gegeven om met de wedstrijd te beginnen. Nadat alle oefeningen door de turnsters met wisselend succes waren afgewerkt konden we om 11.00 uur de uitslag van de eerste wedstrijd bekend maken.

Direct hierna werd gestart met de tweede wedstrijd rvan deze dag waarin wat oudere deelnemers aan traden. Ook hier weer veel belangstelling op de tribune en ook in de kantine was de nodige belangstelling.

Om 13.00 u werd gestart met de laatste wedstrijd en hier kwamen ook de jongens in de arena om hun kunnen aan het publiek te tonen. Alle O.K.K. turners waren wel wat zenuwachtig maar hebben laten zien dat ook dit een sport is voor mannen.

Nadat de laatste prijzen waren uitgereikt werd met behulp van ouders weer alles opgeruimd o.a. de tribunes, toestellen, tafels en stoelen enz. en konden we om 16.15u de lichten doven en constateren dat het een zeer geslaagde dag was.

Alle mensen die hebben mee geholpen willen we nogmaals bedanken voor hun inzet want zonder uw steun (1 u) kunnen wij dit niet doen. Hopelijk zien we ook op andere wedstrijden om ons te ondersteunen met opbouw en afbouw van de toestellen.

Uitslagen

Pre Instap niveau 2

Jazly-Jaid Comelje 8e           Solange Dibbets 9e             Angell Laagland Winder 10e   

 

Pre Instap niveau 1

Fay Pater  1e                         Marly Wijnants 5e

 

Pupil 1 niveau 1

Serayda de Putteer 3e           Jowella Simonis 4e                Chloe Kamminga 9e

Mila Daphorn  10e                 Faylin Masat12e

 

Pre Instap 1

Fayenne Bakker  2e

 

Instap Niveau 2

Isabella Hoogendoorn  3e      Esmay v.d. Vugt  4e              Carrissa Agumenaitwe 5e

Isa Zouteling  6e                    

 

Pupil 2

Sheila Meerwijk 11e              Olivia Ribejko  12e

 

Jeugd 1

Katie Severins 8e      

 

Jongens

 

Jasper Beuger 1e         Jort v Gent  3e        Sven Braat  3e        Daylin v Loenhout 4e 


Avond vierdaagse

Voor de  tweede maal werd door een aantal leden van O.K.K. in groepsverband deelgenomen aan deze wandeltocht.

Onder begeleiding van een aantal ouders werd met enthousiasme op maandagavond 3 juni gestart met de 5 km tocht, onderweg werden de lopers en begeleiding door verzorgers van een natje en een drankje voorzien.

Keurig netjes en voorzien van trainingsjassen met het O.K.K. logo, werden de 4 avonden door Den Helder gelopen en zo een stuk reclame gemaakt door de vereniging

Nadat de intocht was voltooid werd O.K.K. uitgeroepen tot winnaar van de beste en netste  5 km wandelaars van deze vier avonden en zo mocht men een mooie beker in ontvangst nemen. Welke in de prijzenkast ten toon gesteld zal worden, naast deze beker werd ook de groepsprijs in ontvangst genomen en ook die komt ernaast te staan

We mogen zeker stellen dat de weergoden de lopers goed gezind waren en men alle avonden droog aan de finish kwam.

Alle mensen die hebben mee geholpen met het organiseren en begeleiden en de verzorging namens de vereniging heel hartelijk dank en hopelijk wordt volgend jaar weer deelgenomen.

(We moeten de beker verdedigen) dit was goede reclame voor onze vereniging.